ontspanning massage

Een  ontspanningsmassage  is puur gericht op de ontspanning van lichaam en geest. Alle zintuiglijke elementen zullen in balans komen wanneer je deze ontspannende massage ondergaat. In verschil met een sportmassage is de aanraking en druk van de massagehandgrepen veel lichter en minder gericht op de specifieke spieren. De  ontspanningsmassage is een echte ontspanningsmassage wat bij stress, minder lekker in je vel zitten, slaappatroon verbeteren en bewustwording van je eigen lichaam een hele belangrijke rol kan spelen. Ook de ademhaling kan rustiger en dieper worden.
 

Heerlijk even relaxen en tot rust komen, dan is een ontspanningsmassage in mijn praktijk een juiste keuze. Je hoeft niet iets te mankeren om naar een masseur te gaan, aandacht voor jezelf is ook een goede reden en dan is deze ontspanningsmassage een aanrader! Het is een onderhoud van ons eigen lichaam waar we dagelijks zoveel van verwachten en van vragen. 

Bindweefsel massage

 

Bij bindweefsel massage maak ik gebruik van mijn cups. Cupping zorgt voor een nog betere door bloeding en de afvoer van afvalstoffen.

Na bindweefsel behandelingen MLD gewenst is. 

Manuele Lymfe Drainage

Na bindweefsel behandelingen waar dan daarna wekelijks MLD gewenst is.
Manueel wil zeggen met de hand, drainage betekent afvoer van vocht uit het weefsel. Dus het afvoeren van lymfe vocht uit het bindweefsel door middel van de handen. De techniek is een zachte pompende handbeweging of met de vingers. Ook worden lymfe knopen aangezet om het vocht aan te zuigen en af te voeren. In de lymfe knopen in de volksmond lymfe klieren lopen kleine bloedvaatjes en zo wordt het vocht weer opgenomen in de bloedbaan. Door de lymfe knopen met een pompende beweging aan te zetten tot stroming van het vocht uit het bindweefsel. Komt het lymfe vocht in de grotere lymfe buizen in de borstholte en zo ook weer in de bloedbaan. Ik masseer volgens de leer van Dr Vodder met positieve resultaten.

baby massage


 

Een babymassage kun je direct na de geboorte geven maar dan wordt deze wel aangepast. Het beste is om met 6 weken te beginnen dan zijn papa en mama en de baby gewend aan elkaar. Ze noemen dat ook met een mooi woord dat je geland bent. Sinds 2011 geef ik de babymassage ik doe dit bij jullie thuis, individueel. Dit is voor de baby en jezelf erg prettig omdat je in je eigen omgeving kunt blijven minder prikkels voor ouder en baby. En valt de baby in slaap kan dat ook meteen in zijn/haar eigen bedje. En wat ze zeggen; inderdaad het kan veel klachten weg nemen en je krijgt zeker een mooi en goed contact met je baby! En dat is echt super leuk om te zien. 


Babymassage kan een prettige manier zijn om contact met je baby te hebben. Tijdens het masseren ervaart uw kind zijn/haar lijfje en laat zien hoe het aangeraakt wil worden. Samen in contact. De massage kan verlichting geven bij o.a. darmkrampjes, overstrekking van de rug, slaapproblemen en bij veel huilen. Babymassage geeft een extra gevoel van veiligheid en werkt ontspannend voor zowel de baby als uzelf.


Ik geef de cursus in 2 a 3 keer bij u thuis, dit is voor uw baby en u het prettigst.

Er vind een telefonische intake plaatst waarbij, ik graag wat meer informatie ontvang over uw situatie en u mogelijk vragen kunt stellen.  Na afloop van de laatste sessie ontvangt u een certificaat.

 

Een leuke tip: u kunt een cadeaubon als kraamcadeautje geven!

ZwangerschapGefeliciteerd jullie zijn zwanger! Na een zwangerschap duur van 12 weken ben je bij mij van harte welkom voor een heerlijke zwangerschap massage. Ik masseer met massage olie van Volatile speciaal voor de zwangere vrouw. Je kunt kiezen uit mandarijn of lavendel zwangerschap olie. Heb je of krijg je klachten ten gevolge van de zwangerschap, dan kan ik je daar zeker verder mee helpen. Zodat de klachten verminderen en soms verdwijnen. Bij bekken instabiliteit of vochtvasthouden in de benen en of armen. Kan ik je verder helpen door middele van een lymfe drainage massage en bekkenpijn massage. .

Tarieven en boeken